Начало Кикбокс и муай тай Наш кикбосьор със стипендия от община Дупница

Наш кикбосьор със стипендия от община Дупница

Наш кикбосьор със стипендия от община Дупница
0

Успехите на кикбоксьора Доброслав Радев ще му донесат стипендия от 1 680 лева. Сумата ще бъде отпусната от община Дупница, съобщава Dupnicanews.EU. 

Състезателят на СК “Патриот”, който е европейски и балкански шампион по кикбокс, сребърен медалист от световно първенство и два пъти носител на Световната купа, както и Спортист №1 на Дупница за 2018 г., ще получи наградата си лично от кмета Методи Чимев на тържеството по повод 24-ти май.

Радев е избран да получи годишната стипендия “Св. Иван Рилски”, в размер на три минимални работни заплати, съгласно приетата от Общинския съвет Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Заявления са подадени от 25 талантливи местни деца, а общата заделена за подпомагане сума от общинския бюджет е 9 240 лева. Кандидатите са оценявани по специална методика от комисия общински съветници, председателствана от хореографа Дилиана Диканска.

В област “Спорт” годишната стипендия печели Александра Георгиева, която има първо място в Балканско първенство по таекуондо и второ на Европейско първенство. Еднократният финансов стимул има също и за друг таекуондист – Митко Джорджев, който завоюва брозов медал на Европейското клубно първенство.  Месечни стипендии /2 месеца по 140 лева/ са определени за Никол Дишова – първо място на Държавно първенство по ски бягане, Кирил Механджийски – второ място на Мултиевропейско първенство по таекуондо и Любена Стоилова – 1 място на Международен турнир по художествена гимнастика.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.