Начало Кикбокс и муай тай Обявиха календара в кикбокса за 2021 година

Обявиха календара в кикбокса за 2021 година

Обявиха календара в кикбокса за 2021 година
0

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай оповести официалния си календара за 2021 година. Състезанията стартират от месец март. 

Държавните първенства в различните стилове и дисциплини за всички възрастови групи ще се състоят в шест кръга. Първият е в град Шумен, а финалите в дисциплините К1, „пойнтфайтинг, лайтконтакт и киклайт контакт ще бъдат в Бургас.

Родните кикбоксьори ги очакват и редица международни прояви. Въпреки че засега има обявени дати и локации, събитията ще бъдат съобразени с развитието на пандемията от COVID-19 в световен мащаб. Изявите на чуждестранна сцена стартират в средата на месец май със Световната купа в Унгария. Следват две състезания през юни и юли, съответно Световната купа „Best Fighter” във всички стилове в Римини, Италия и Световна купа „Австрия Класик“ в Инсбрук. В края на юли ще се състоят и Европейските Университетски игри в Белград (Сърбия), а през август – Европейското първенство за юноши и деца във всички стилове в Унгария.

Международното участие на българските кикбоксьори през 2021 ще приключи внушително в периода 5-14 ноември със Световното първенство за мъже и жени във всички стилове в Москва, Русия.

Козлодуй отново ще приеме Международния турнир и галавечер по кикбокс в стиловете „лоу кик“, „лайт контакт“ и „пойнтфайтинг“.  Планираните дати за четвъртото издание са от 11 до 13 юни.

„Въпреки трудностите през 2020-та изпълнихме 90% от държавния си спортен календар – коментира Галин Димов, председател на конфедерацията. –  Състезателите ни са натренирани и нямат търпение да играят на международните състезания и официалните Европейско и Световно. Управителният съвет на Конфедерацията ще даде всичко от себе си да имаме отново голям отбор с добра подготовка и високи резултати. През 2021-ва в държавния календар направихме промени съобразно световниите състезания и дадохме нови възможности на клубове, които за първи път ще бъдат домакини на Държавните първенства.“

Засега е планиран един летен лагер за националния отбор, който ще се проведе в Спортапалс от 15-ти до 22-ри юли.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.