Начало Други Частични облекчения за спорта. Разрешиха и на деца да тренират

Частични облекчения за спорта. Разрешиха и на деца да тренират

Частични облекчения за спорта. Разрешиха и на деца да тренират
0

Лица под 18 години ще могат да спортуват. Това гласи новата разпоредба, относно мерките за борба с разпространението на коронавирус и ограниченията в някои сектори в страната. В новата заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов има известни облекчения по отношения на спорта и спортуващите.

Цялата Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. може да прочетете ТУК.

Непълнолетните ще могат да тренират при определени условия. Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове само за картотекирани състезатели под 18 годишна възраст. Всички пълнолетни имат право на колективни спортове.

„Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни – написа министърът на младежка и спорта Красен Кралев в своя профил във Facebook. – Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес.“

Новите противоепидемичните мерки се удължават до 31 януари 2021 годинa.

„Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат. Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване“, казва още Кралев.

Министърът на спорта очаква международният спортен календар да бъде възобновен след пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.