Начало Кикбокс и муай тай Последни слухове: Оувърийм се завръща към битките, въпреки че обяви оттегляне

Последни слухове: Оувърийм се завръща към битките, въпреки че обяви оттегляне

Последни слухове: Оувърийм се завръща към битките, въпреки че обяви оттегляне
0

Загубил много килограми мускули, търпящ наказание заради допинг и обявил оттеглянето си, известният боец Алистър Оувърийм създава усещане за всичко онова, което феновете си мислят, когато видят, че един боен атлет иска да си вземе почивка. Нещата обаче изглежда ще претърпят обрат, ако слуховете сред европейските и американски журналисти се окажат верни, а именно, че хора от екипа на нидерландеца са обявили пред медия намеренията му да направи още 1 или 2 мача преди окончателното оттегляне.

Информацията не е потвърдена официално от Алистър, но слухът вече циркулира и поражда въпроси. Може би самият Оувърийм е объркан за бъдещето си и заявката отпреди няколко дни за окончателно оттегляне е била плод на емоционалност, а не на реална преценка за това какво точно иска.

Ако Алистър остане активен за поне още два двубоя виси и въпросът в какъв формат ще се проведат те – кикбокс или ММА. Оувърийм изтърпява наказание в GLORY за използване на забранени субстанции. Заради разкритието на допинг ченгетата, победата му над Бадр Хари беше отменена и боецът получи наказание в размер на 1 година. ММА винаги остава опция, но зависи коя организация би поела ангажимент към Алистър в такъв момент. От друга страна преди наказанието атлетът призна, че „остава посветен на GLORY“.

От друга страна има много въпроси, ако наистина Оувърийм иска да се бие, в каква категория ще се случи това. По негови собствени думи той е загубил около 25 килограма от масата си, след като е направил сериозен детокс и е премахнал месото от менюто си. Така завръщането на нидерландеца е любопитен нюанс от новинарския мейнстрийм в бойните спортове, който вълнува феновете, макар да има още доста теми, които чакат да получат своя отговор.