Начало Борба Девойките с три бронза и трети в отборното на Евро ’23 до 15 г.

Девойките с три бронза и трети в отборното на Евро ’23 до 15 г.

Девойките с три бронза и трети в отборното на Евро ’23 до 15 г.
0

Девойките ни завършиха с три бронза и станаха трети в отборното класиране на европейското по борба до 15 години в Капошвар (Унгария).

Първи са домакините, а втори – тимът на Полша. Крак повлече Хрисиана Христова. В спор за отличието състезателката на „ЦСКА-Янчо Патриков“ победи Лара Блажекович (Хърватия) с 4:1 при 39-килограмовите.

След това Даяна Стойчева донесе втория бронз. В малкия финал състезателката на „Берое“ (Стара Загора) се наложи над представителката на домакините Соня Немеш с 8:2 при 46-килограмовите. В първата част Даяна спечели с 6:0, а във втората финализира резултата.

Това е второ поредно отличие за Даяна от европейско първенство за същата възраст, след като през 2022-а взе сребро.

Андреа Нисева допълни колекцията на българския отбор. В решителната схватка състезателката на „Димитър Кумчев“ се наложи над полякинята Юлия Гибалска с 4:4 в категория до 54 кг, като победните точки нашето момиче взе в последните секунди.

На крачка от подиума остана Наталия Тасева. В категория до 66 кг състезателката на „Рилски спортист“ завърши пета, след като загуби с туш от Еопрахия Казачу (Молдова). С натрупаните точки тя допринесе за отборното класиране.

В съботния ден ще стане ясно колко от юношите в свободния стил ще стигнат до битки за отличията.

В категория до 85 кг Толга Адем загуби полуфинала и утре ще излезе директно за бронза.

А през репешажите ще трябва да минат Сейко Калинов (62) срещу поляка Матеус Зиадочек. А Никифор Петров (68) среща в пресявките азера Рашад Вейсалов.

тагове: