Начало Кикбокс и муай тай Представителният отбор на БККМТ отпътува за Световната купа в Италия с четирима шампиони

Представителният отбор на БККМТ отпътува за Световната купа в Италия с четирима шампиони

Представителният отбор на БККМТ отпътува за Световната купа в Италия с четирима шампиони
0

Представителният отбор на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) отпътува вчера за Италия, където ще вземе участие на Световната купа Бестфайтър 2016. Турнирът ще се проведе от 02 до 04 юни.

Ръководител на българската група е съпредседателят на Конфедерацията Димитър Ангелов, който е и член на борда на световната асоциация на кикбоксовите организации ( WAKO). На 04.06.2016 г. в Римини пък ще се проведе заседание на борда на WAKO, на което ще се обсъжда приемането на кикбокса в МОК.

Българският състав ще бъде воден от националния треньор в стиловете лайт контакт, пойнт файтинг и киклайт контакт Иван Георгиев и от националния треньор в стил фул контакт Красимир Кирилов. С групата пътуват и двама български рефери – Деница Миленкова и Николай Хаджигенов.

Честта да представят страната ни имат 35 състезатели от 6 спортни клуба (Файт“ – София, „Иккен“ – София, „Боил“ – Варна, „Аякс“ – Бургас, „Интер“ – Бургас и „Масару“ – София)

В представителния ни отбор са включени четрима световни и европейски шампиони: Емануил Димитров (петкратен световен шампион по кикбокс), Даниел Георгиев (двукратен европейски и двукратен световен шампион), Кристина Николова (европейски шампион), Радослав Костов –(европейски шампион по кикбокс).

Надпреварата в Италия се очаква да бъде много оспорвана, тъй като участие в нея са заявили над 2000 участници, които са представители на 36 държави, сред които САЩ и Нова Зеландия

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.