Начало Кикбокс и муай тай Рико Верхувен обеща да направи семинар в България

Рико Верхувен обеща да направи семинар в България

Рико Верхувен обеща да направи семинар в България
0

Световната звезда в кикбокса Рико Верхувен ще направи семинар за български кикбоксьори. Шампионът в тежката категория на най-елитната кикбокс оргиназация в света GLORY е дал това обещание пред Галин Димов, който е президент на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Двамата се срещнаха рано тази сутрин в киноцентър „Бояна“, където холандецът имаше работа.

Припомняме, че Верхувен освен с кикбокс, от няколко години се опитва да пробие и в киното като актьор. Именно тези му интереси го доведоха в България. Той е бил на пробни снимки за предстоящ проект на „Ню Бояна Филм Стюдиос“. Очаква се същинската работа да започне през лятото, а Рико да дойде за по-дълъг период в София.

Още по темата: Един ден на Рико Верхувен в София

Една от основните теми на разговор между Димов и Верхувен е била съвместен проект свързан с кикбокса. Шампионът на GLORY с радост е приел възможността да бъде организиран семинар с български бойци. 30-годишният гигант е споделил, че може и да посети някоя от професионалните кикбокс вериги у нас и да се запознае с работата на местните кикбоксьори.

„Той ми разказа за неговата страст към киното и новите му проекти в живота. Въпреки че е на върха в спорта към момента, той мисли да развива и друга кариера“, сподели специално за Boec.BG Галин Димов след срещата си с Верхувен.

По време на нея е присъствал и Ярив Лернер, който е изпълнителен директор на „Ню Бояна филм студиос“. Той също е направил предложение към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за организирането на семинар за кикбоксьори в една от огромните зали на киноцентъра, както и самите състезатели да се докоснат до процеса по заснемане на един игрален филм.

„Ще бъде отправено предложение към български кикбоксьори да се включат в академията на „Ню Бояна филм студиос“ за каскадьори и второстепенни роли. Така ще можем да дадем още една възможност на бойците у нас да си набавят доходи“, добавя Димов. Тази академия функционира от близо 4-5 месеца и разполага с напълно оборудвана зала за бойни спортове.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.