Начало Кикбокс и муай тай Рико Верхувен планира да се откаже през 2023-та

Рико Верхувен планира да се откаже през 2023-та

Рико Верхувен планира да се откаже през 2023-та
0

Шампионът на GLORY в тежка категория – Рико Верхувен призна, че планира да прекрати професионалната си кикбокс кариера не по-късно от 2023 г. Въпреки че след две години „Принца на кикбокса“ ще е на 34, според него това ще е повече от удачен момент да се оттегли от спорта и да се отдаде на актьорската си кариера.

Рико има няколко участия в американски и нидерландски продукции, а освен това е със статут на знаменитост в родната му Нидерландия.

„Бия се в GLORY от 2013-та“, сподели в едно от последните си интервюта Верхувен.

„Амбицията ми е да направя 10 години в организацията. Тогава ще мога да затворя този кръг. Вече виждам светлината в края на тунела. Кикбоксът изисква страшно много. Изтощава те и в даден момент започваш да се уморяваш от този товар“, призна шампионът.

32-годишният нидерландец, който прави профи дебюта си през 2005-та, ще се бие с Алистър Овърийм през октомври. Евентуална победа над „Рийм“ ще означава, че Верхувен ще добави нов скъпоценен скалп към колекцията си.

В своята пребогата кариера Рико Верхувен има победи над хора като Петер Артс, Хесди Гергес, Гьокхан Саки, Даниел Джита, Ерол Зимерман, Бенджамин Адегбуй, Бадр Хари и Джамал Бен Садик.