Начало ММА Хабиб: Момичетата с табелите са най-безполезните хора

Хабиб: Момичетата с табелите са най-безполезните хора

Хабиб: Момичетата с табелите са най-безполезните хора
0

Момичетата с табелите са се превърнали в неразделна част от бойните спортове такива, каквито ги познаваме днес. Симпатичните дами, чиято работа е да показват табелките с рунда в почивките, имат и своите антипривърженици.

Преди известно време група феминистки организации в САЩ и Великобритания се обяиха против красивите девойки и тяхната професия, като Формула 1 дори ги премахна напълно от програмата си. Изглежда едно от най-великите имена в историята на смесените бойни изкуства също не им е особен почитател.

Бившият шампион на UFC в лека категория – Хабибр Нурмагомедов, който закуп руската верига „Eagle FC“ обясни защо неговите галавечери се провеждат без момичетата край клетката.

„Не искам да обиждам никой, но момичетата с табелите, които седят край клетката или ринга, са най-безполезните хора в бойните среди“, заяви Нурмагомедов.

„Каква е тяхната цел? Можем да видим и да следим кой рунд е на таблото над ринга. Да, разбирам че това е част от историята. Но в историята на човечеството има много грешки. Именно затова е тя – да се учим от грешките си и да не ги повтаряме.

„Това е моето лично мнение, всеки човек има своите предпочитания, култура и ценности. Когато съм посещавал разлини галавечери с баща ми, тези момичета минават пред нас и държат табела с номер 2. Но никой не гледа в табелата…

„Не съм против, но тези неща ме карат да се чуствам неудобно. Ако искат, нека го правят. Но не искам да ми го налагате като стандарт“, добави руснакът.