Начало ММА Нурмагомедов: Щеше да е несправедливо Чандлър да е шампион

Нурмагомедов: Щеше да е несправедливо Чандлър да е шампион

Нурмагомедов: Щеше да е несправедливо Чандлър да е шампион
0

Хабиб Нурмагомедов се радва, че Чарлс Оливейра е наследникът му на трона в лека категория на UFC.

Бившият хегемон в дивизията счита, че е нямало да бъде справедливо, ако Майкъл Чандлър беше спечелил колана след само 2 битки в организацията.

„Той заслужава да е шампион в лека категория“, Хабиб сподели пред RT Sport.

„С толкова много поредни победи и завършвания – поясът е негов. Той подобри куп рекорди. Ако Чандлър беше спечелил, нямаше да е правилно. Да е шампион след само две битки в UFC.“

Дагестанецът продължи да хвали Оливейра.

„Той се подобри много. Радвам се за него, респект. Все пак считам, че когато Ислам Махачев стигне до това ниво, ще успее да му отнеме пояса. Дано Оливейра не интерпретира грешно думите ми – просто Ислам прогресира много бързо“, завърши Нурмагомедов.

Той прекрати кариерата си след 29 победи и нито една загуба.

Така и не успя да премери сили с Чарлс Оливейра в октагона.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.