Начало ММА От Хабиб с любов!

От Хабиб с любов!

От Хабиб с любов!
0

Чарлс Оливейра и Майкъл Чандлър излизат този уикенд за титлата на UFC в лека категория. Това обаче е възможно само и единствено, защото Хабиб Нурмагомедов реши да се оттегли от спорта и оваканти пояса.

Дагестанецът доминираше тотално във всяка една от битките си. Изглежда немислимо да предположим, че Оливейра би могъл да го победи на земя. Чандлър пък най-вероятно щеше да бъде помлян като останалите състезатели с неговия профил в UFC.

Сега обаче някой от двамата ще се окичи със златото в най-трудната категория на организацията.

Преди месеци изглеждаше немислимо някой от двамата – Оливейра или Чандлър, да бъде шампион на най-популярната ММА организация. В дивизията освен „Орела“ се вихреха Конър Макгрегър, Тони Фъргюсън, Джъстин Гейджи, Дъстин Порие и др.

Не ме разбирайте погрешно, двамата са отлични бойци. Просто конкуренцията е убийствена.

Оливейра дори записа впечатляваща серия от победи и на фона на моментния спад във формата на останалите – заслужено е поставен под №1.

Майкъл Чандлър дебютира с победа над Дан Хукър и изненадващо веднага получи шанс за титлата. До голяма степен това е факт заради решението на Порие и Макгрегър да направят трилогия и така се лишиха от мач за вакантния пояс.

В дивизията в момента цари хаос.

Хабиб остави пепел и разруха след себе си и вероятно ще станем свидетели на честа смяна на колана в следващите 2-3 години.

Нурмагомедов спази семейното обещание и след смъртта на баща си обяви, че повече няма да се бие.

По този начин той остави шанс за други чудесни бойци да бъдат шампиони.

Или казано другояче – От Хабиб с любов!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.