Начало ММА Петъчни прогнози: Оливейра пак ще показва щастливото камъче

Петъчни прогнози: Оливейра пак ще показва щастливото камъче

Петъчни прогнози: Оливейра пак ще показва щастливото камъче
0

Време е за нов шампион на UFC в лека категория! Немислими думи преди няколко месеца, когато Хабиб Нурмагомедов още не бе оповестил отказването си. Сега това е факт.

Сблъсъкът на пръв поглед ще е много равностоен и труден за предвиждане. Именно такива срещи нашата рубрика винаги се е целяла да познава и този път няма да е по-различно.

Чарлс Оливейра – Майкъл Чандлър

В UFC, а и в повечето ММА организации върлува една неприятна болест наречена „хайп“ или с прости думи – прекомерно възхваляване на някой боец. Именно такъв е случаят с Чандлър. Американецът дебютира с нокаут срещу Дан Хукър в мач, който можеше да свърши по съвсем различен начин, ако деснячката не бе попаднала толкова рано.

Бившият боец от „Белатор“ вече беше започнал да поема доволно количество лоу кикове и до средата на втория рунд щяхме да гледаме развръзка, подобна на срещата Конър Макгрегър – Дъстин Порие. Е, Чандлър победи и сега след само една среща в UFC вече ще се бие за титлата. От другата страна е Оливейра, който наниза 8 впечатляващи успеха.

„До Бронкс“ е цар на събмишъните и обикновено при такъв тип сблъсъци знаем кои печелят – граплърите. Майкъл има опит в борбата, но бразилецът е един от най-големите майстори в партер и основната ни прогноза е победа за него чрез нокаут, техн. нокаут, събмишън или дисквалификация за 2,10. По-сигурният вариант е просто победа за Оливейра на 1,75. Все пак едва ли ще видим 25 минути екшън в главното събитие на UFC 262.

Новият шампион отново ще вади късметлийското си камъче след големия триумф.

Само ще щрихираме други две добри опции за идния уикенд от голямата ММА галавечер: Тони Фъргюсън – Бенейл Дариуш да НЕ се изиграят пълни рундове за 2,20, Андреа Лий – Антонина Шевченко 2 за 1,80.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.