Начало ММА Майкъл Чандлър: Порие и аз си заслужихме мач за титлата

Майкъл Чандлър: Порие и аз си заслужихме мач за титлата

Майкъл Чандлър: Порие и аз си заслужихме мач за титлата
0

Бившият шампион на „Белатор“ в лека категория – Майкъл Чандлър, се вижда в мач за титлата на UFC.

Американецът дебютира в организацията с нокаут в първия рунд срещу Дан Хукър и вдигна много шум около себе си. Това беше подглавната среща на UFC 257, а в основното събитие на вечерта Дъстин Порие приспа Конър Макгрегър, отново в лека категория.

„Това несъмнено е битката, която ме интересува (б.р. с Порие)“, Чандлър призна пред “The Jim Rome Show”.

„Ако трябва да съм честен, надявах се първият ми мач в UFC да е именно срещу Дъстин. Мисля, че стилът ми е идеален за двубой с него. Огромен респект към Порие – за човека в октагона и поведението му извън него.“

„Гледах го как нокаутира Макгрегър в близост до клетката.“

„След нашите две представяния си заслужихме мач за титлата. Хабиб Нурмагомедов е най-великият в историята, но всички знаем, че се оттегля. Позволете му да го стори. Нека коланът стане вакантен и ние с Порие решим кой ще бъде следващият шампион на UFC в лека категория. Надявам се, че тази битка ще се случи“, завършва Чандлър.

Лека категория събира огромно качество и тепърва има ребус за решаване пред Дейна Уайт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.