Начало ММА Полска ММА звезда с реванш срещу французин в София

Полска ММА звезда с реванш срещу французин в София

Полска ММА звезда с реванш срещу французин в София
0

Един от най-изявените полски ММА бойци Михал Матерла (29-8-0) ще даде реванш на французина Мойс Римбон (25-13-3) в София. Двамата ще се изправят в една от водещите битки от второто издание на полската верига EFM Show. От организацията се спряха на българската столица за арена на вълнуващите битки, като събитието ще се проведе на 11-ти септември.

Билети може да закупите от www.eventim.bg.

Матерла е отличен спортист и истински гладиатор в октагона. Полският супер боец започва кариерата си в смесените бойни изкуства през ноември 2003 г., когато е на 19-годишна възраст. На една от първите гали по ММА в Полша той се бие в три поредни битки и печели шампионската титла на Полша в категория до 100 кг.  Серията от 8 последователни победи на Матерла е прекъсната през ноември 2005 г., когато е победен на „Jungle Fight“ 5 от добре познатия Еванджелиста Сантос, а в следващия си двубой – от настоящия си съперник, който ще срещне отново на арената в София. Първата им битка е от далечната 2006 г. по време на MMA „World Freefight Challenge“ – „Европа срещу Бразилия“.

Година след това, Матерла печели турнира на KSW в средна категория, което постига със серия от три победи за една вечер. Това е началото на ММА в Европа и Полша. Тези години оформят характера и подхода на Михал. Никога не е избирал противниците си и често се е изправял срещу много по-опитни или по-тежки бойци, побеждавайки ги. Заради впечатляващия си боен стил – често много драматичен и кървав, Матерла е награждаван няколко пъти за най-добър бой на годината. Това му донася и слава в цяла Европа.

Матерла печели приза и „Боец на годината“ в Полша. Основният му стил е бразилското джу-джицу, където има черен колан и е бил шампион на Полша през 2006.

Французинът се е борил в кариерата си с играчи като Алистър Овърийм, Антонио Родриго Ногейра, Д. Дж. Линдерман, Питър Греъм и Рико Родригес. Римбон е типичен „боец от старата школа“ и никога не е отказвал битки. Моментално се съгласява и за реванш с Михал Матерла.

Boec.BG е официален медиен партньор на EFM Show 2.