Начало Видео Рико Верхувен: Преминаване към ММА няма никакъв смисъл за мен

Рико Верхувен: Преминаване към ММА няма никакъв смисъл за мен

Рико Верхувен: Преминаване към ММА няма никакъв смисъл за мен
0

2021-a не беше лесна година за властелина в „тежка“ категория Рико Верхувен. Той спечели и трите си двубоя през годината, но въпреки тов апремина през огромни трудности в тях. В последната си изява межу въжетата той надделя над Джамал Бен Саддик с ТКО, въпреки огромна аркада под лявото му око, която получи в средата на двубоя. Самият Рико е критичен към представянето си срещу Саддик.

„Аз съм най-големият си критик. Ако искаш да останеш най-добрия, трябва да си честен със себе си. Видях къде направих грешки и видях как мога да ги подобря и да бъда по-добър следващия път. Всяка битка дава своите уроци и така растеш като човек, ментално и физически“, споделя холандецът за третата му среща с Джамал в ринга на най-елитната кикбокс верига „GLORY“.

Джамал Бен Садик замени в „последната минута“ Алистър Овърийм, който обяви завръщането си към кикбокса през юни, 2021-а и подписа многогодишен договор с „GLORY“. Контузия го извади от насрочения му двубой с Рико, но през 2022-а такъв сблъсък по всяка вероятност ще се състои.

Радвам се, че Алистър се завърна в кикбокса и си мисля, че ще е добро име, което да добавя в списъка ми с победи. Той е жива легенда на бойните спортове. Има всички титли, освен тази на UFC. Сега ще се опита да спечели и тази на „GLORY“, но ще го спра. Нямам търпение да чуя датата!“, допълва 31-годишният кикбоксьор. Към момента следващата обявена галавечер на веригата, в която той царува, е на 19-и февруари в Холандия. Събитието все още няма обявени двубои.

Верхувен има една изиграна среща по правилата на професионалния ММА. През 2015-а той записа победа с технически нокаут, след като повали опонента си и го засипа с удари от доминантната позиция „маунт“. Въпреки този успех, нестихващата му любов към кикбокса и добрия договор с „GLORY“, го правят категоричен, че няма да преминава към ММА.

„Преминаване към ММА няма никакъв смисъл за мен. Ако искаш да бъдеш най-добрият в нещо, то това трябва да е твоята амбиция и страст. Ако не е така, няма смисъл да сменяш спорта. Играл съм и професионален бокс. Харесвам бокса и вкарвам много от него в тренировките си. Но ММА е просто напълно различен спорт“

Вижте пълното интервю с Рико тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".