Начало Кикбокс и муай тай С две счупвания на ходилото Костадин Кърджалийски спечели титла на К-1

С две счупвания на ходилото Костадин Кърджалийски спечели титла на К-1

С две счупвания на ходилото Костадин Кърджалийски спечели титла на К-1
0

Геройска победа постигна Костадин Кърджалийски в последното за годината състезание от календара на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Боецът от „Френдс“ триумфира със златото от Държавното първенство по кикбокс в стил К-1 в категория до 91 килограма при мъжете.

Успехът за Кърджалийски обаче дойде, въпреки тежката контузия, която получи – счупване на две места на лявото ходило. Той записа три победи на шамипоната, като във финала се качи на ринга куцукайки и въпреки жестоките болки.   

„Той премина през трима съперника, безкомпромисно и като чук ги отвя, макар всички тези момчета да бяха корави като скала! – с гордост коментира треньорът му Деян Топалски. – Двете момчета, които победи на полуфинала и финала бяха наистина железни, поздравления за тях и треньорът им – Сенсей Милуш Драганов! Счупи костица на ходилото, но се събра и се качи на финалът куцайки, но без грам страх и съмнение! И победи убедително и категорично!“

Титлата за Кърджалийски, който е сред бойците на елитната бойна верига SENSHI и редовен участник в лагерите на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, е четвърта в кариерата му.

Освен първото място на Костадин, клуб „Френдс“ си тръгна от Пловдив и с още два медала при мъжете – злато на Георги Николов при 67-килограмовите и бронз на Борислав Василев в категория до 81 кг.

Вие сте страхотни, момчета! И тримата ме накарахте да се чувствам горд с това, че съм ваш треньор! Нямам нито една зажележка към никой от вас. Победите са само едната страна на монетата. Горд съм с това в какви мъже се превърнахте пред очите ми!“, сподели емоциите си Деян Топалски след първенството в зала „Сила“ в Пловдив.