Начало Кикбокс и муай тай СК „Шуменска крепост“ стана отборен шампион на държавното по кикбокс

СК „Шуменска крепост“ стана отборен шампион на държавното по кикбокс

СК „Шуменска крепост“ стана отборен шампион на държавното по кикбокс
0

СК „Шуменска крепост“ е отборен шампион на завършилото Държавното лично първенство по кикбокс в стил лоу кик, което се проведе през уикенда в зала „Арена Шумен“. Домакините оглавиха крайното класиране и взеха голямата купа, след като завоюваха 8 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала. Тимът записа 24 победи от общо 98 изиграни мача. На второ място е варненският „Боил“, който също постигна 8 първи места, 3 втори и 2 трети. В топ 3 на отборите влезе и СК „Стар тийм България“ с 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Снимки: kickboxing.bg

За най-техничен състезател бе обявен с единодушие Станислав Цанов от плевенския клуб „Скорпион“.

В шампионата, който бе организиран от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай участваха над 160 състезатели от 33 клуба от цяла страна. Публиката в новата зала „Арена Шумен“ се наслади да много качествени и зрелищни двубои. Домакините от СК „Шуменска крепост“ се бяха погрижили за отличната организация, а една от приятните изненади бе участието на рок група „Епизод“ в церемонията по Откриването. Сред официалните гости по време на шампионата бяха кмета на град Шумен Любомир Христов, директора на ОДП Шумен старши комисар Ялчън Расим, секретаря на община Шумен Диян Димитров и спортният експерт в администрацията Даниел Даулов.

Следващото състезание от Държавния спортен календар на конфедерацията е в татами стиловете, което ще се проведе в периода 19-21.04.2019 г. в гр. София.