Начало Senshi Стофоридис и Йълдъръм ще се бият в балкански сблъсък на SENSHI 20

Стофоридис и Йълдъръм ще се бият в балкански сблъсък на SENSHI 20

Стофоридис и Йълдъръм ще се бият в балкански сблъсък на SENSHI 20
0

Янис Стофоридис (Гърция) и Кадри Йълдъръм (Турция) ще се бият в балкански сблъсък на SENSHI 20. Двамата ще се борят за честта на региона по правилата на KWU Full Contact в категория над 95 кг.

34-годишният грък предложи един от спектаклите на предходното издание на галата, когато нокаутира Ненад Косич в рамките на два рунда.

Стофоридис нокаутира Косич във втория рунд

Янис е шампион на Enfusion от 2019 г., двукратен шампион на No Limits шампионата от 2011 и 2012 г. и национален шампион на Гърция от 2011 г.

Йълдъръм от своя страна ще дебютира на SENSHI, но във визитката си разполага с някои значими успехи. Той е 24-кратен шампион на Турция, което го превръща в един от националните герои на спорта в югоизточната ни съседка. Освен това е шампион на WAKO за 2023 г., вицешампион на Ислямските кикбокс игри от 2022 г. и вице-европейски шампион на Wushu Sanda.

Турчинът има ръстово предимство от 194 см. срещу 189 см. за гръцкия кикбоксьор. Двамата поддържат лично тегло над 105 кг.

20-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.