Начало Кикбокс и муай тай Световен шампион по муай тай иска общински стипендии за деца

Световен шампион по муай тай иска общински стипендии за деца

Световен шампион по муай тай иска общински стипендии за деца
0

Един от най-обичаните и успешни спортисти на град Бургас – Йордан Янков, отправи апел да се отпускат общински стипендии за деца със спортни постижения. Двукратният световен и европейски шампион по муай тай и дългогодишен състезател на бургаския клуб „Самурай“ бе гост в студиото на кандидата за кмет на Бургас Живко Табаков на тема „Спорт“.

„Това ще е стимул и за техните връстници. Такава практика има в Америка и тя работи успешно. Смятам, че Община Бургас има достатъчно средства за подобни стипендии“, заяви известният боец с прякор „Руския“.

Янков е на мнение, че субсидирането трябва да става прозрачно и справедливо.

„За съжаление често пъти в бургаската десетка за най-добри спортисти попадат хора, които далеч не са го заслужили, напълно неизвестни за никого. Общината също така може да играе ролята на посредник между спортните клубове и бизнеса”, коментира още той. Той апелира да не се дават и пари на клубове-фантоми.

„Ако един клуб работи добре, постига резултати, нека и субсидията му бъде увеличена. Това ще е стимул за всички занимаващи се със спорт в Бургас. Ще се вдигне и конкуренцията“, каза един от любимците на бургаските фенове на бойните спортове. Многократният шампион на България по кикбокс и муай тай обърна внимание и на съществуващата спортна база в града, която за много от клубовете е непосилна финансово. Янков изрази мнение, че ако бъде изграден силен общински гръб, това ще даде сигурност и стабилност за постигането на по-големи успехи

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.