Начало Видео Три незаменими упражнения за мощни ритници (ВИДЕО)

Три незаменими упражнения за мощни ритници (ВИДЕО)

Три незаменими упражнения за мощни ритници (ВИДЕО)
0

Малко са атаките, които носят повече разруха и щети от адекватно насочения и пласиран ритник. Муай тай състезателите и кикбоксьорите ще потвърдят това твърдение.

Атаките с крака в бойните спортове имат много вариации. Съществуват толкова много различни начини и техники за нанасяне на ритник, че едва ли е възможно някога да се начуите как да пуснете перфектния удар с крак.

Но това, разбира се, не означава, че трябва да спирате да се пробвате. Бойците прекарват години в тренировки в усъвършенстване на атаките си с долните крайници – как да завършват атаката, как да контрират, как да държат на разстояние.

Силният и експлозивен ритник се състои от три неща – точност, техника и сила. Лапите и спарингът са чудесна тренировка за покачване на силата и експлозивността, но има и други начин за повишаване на КПД-то на киковете ви.

Ето и три прости упражнения, които могат да бъдат правени навсякъде. За тяхното изпълнение не е нужно да посещавате всеки ден залата, а също така те се правят със собствено тегло.

Клекове

Не просто препоръчително, а направо задължително упражнение за подобряване на долните крайници и на коремните мускули. Има много вариации на изпълнение, в зависимост от нивото ви. Може да прибавите подскок или жилетка с тежести, а за повече бързина вземете по една гиричка във всяка ръка.

Напади

Също като клековете, нападите помагат за издръжливостта на краката ви, най-вече при предните и задните бедра. Коремните мускули отново са силно засегнати, а това ще повипи баланса ви и стабилността. Ако искате да ви е по-трудно, хващате по един дъмбел във всяка ръка и сте вие.

Бърпита

Това е упражнение за цялото тяло и за много хора то може да си е самостоятелна тренировка. Супер помощник за покачване експлозивността в краката ви, повишава сърдечно-съдовата издръжливост и топи много мазнини. 100 бърпита (който може) са напълно достатъчни за поддържане на сърдечното ви здраве и за запалване на пожар във всичките ви мсукулни групи. Особено от кръста надолу!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.