Начало Кикбокс и муай тай Варненският СК „Вокил“ с отборната купа от Козлодуй

Варненският СК „Вокил“ с отборната купа от Козлодуй

Варненският СК „Вокил“ с отборната купа от Козлодуй
0

Спортен клуб „Вокил“ стана отборен победител в традиционния международен турнир по кикбокс в стил лоу кик за купата на „АЕЦ“ в град Козлодуй. Участие взеха 237 бойци от 36 клуба, а състезатели имаше от 5 държави – Израел, Сърбия, Гърция, Молдова и България.

Варненци спечелиха общо 10 медала – 9 златни и 1 сребърен, с което изпревариха конкуренцията. На втора позиция се наредиха кикбоксьорите на СК „Шуменска крепост“ с общо 8 златни отличия, а третата позиция е за СК „Скорпион“ (Плевен) с актив от 5 златни медала.

При подрастващите (от 7-8 г. до 13-14 г.) също имаше отборно класиране. Там първото място заслужиха младите таланти от СК „Ринг“ (Каварна) с 4 златни и 3 сребърни медали. На второ място с 4 златни и 1 сребро се класира СК „Вокил“ (Варна). Трети се нареди СК “Шуменска крепост” (Шумен).

За най-техничен млад състезател на турнира бе избран Георги Димов от СК „Вокил“ (Варна). Той се състезава при 11-12 годишните, категория до 33 кг., като спечели и двете си срещи срещу представител на Израел и клуба домакин.

Почетна купа бе връчена на Георги Вачев – член на УС на БККМТ и председател на СК „Голдън бойс“. Приз имаше и за СК „Минотавър“ от гр. Бяла за отбор с най-много състезатели.

С този турнир приключи първата част от Държавния спортен календар по кикбокс. Следват сборните лагери на националния отбор от 31.07 до 12.08.2022г. в Национална Спортна База „Спортпалас“.