Начало Интервюта Водещ треньор у нас с ценни съвети към начинаещи кикбоксьори

Водещ треньор у нас с ценни съвети към начинаещи кикбоксьори

Водещ треньор у нас с ценни съвети към начинаещи кикбоксьори
0

Искате да тренирате кикбокс? Един от най-успешните треньори по кикбокс и муай тай към днешната дата у нас – Марио Кирилов от СК „Армеец“, даде интервю за сайта bgpravda със свои съвети към начинаещите любители. Предлагаме ви част от тях:

-Какви качества трябва да притежава един успешен състезател, за да се превърне и в успешен треньор?

Първо, трябва да разбере, че той вече не е състезател, което е доста трудно в началото. Второ, трябва да иска да се развива постоянно, да учи нови неща, да посещава семинари. И трето, но не по важност, да има технически арсенал, който да може да покаже правилно, защото когато го нямаш, учиш хората погрешно и следователно ще ги контузиш с времето.

-Кое е първото нещо, което казвате на новодошъл на тренировка?

В залата всички са равни. Трябва да уважават себе си, трениращите и инструкторите. Трябва да има дисциплина и колегиалност по време на работа по двойки, когато има разлика в нивото на двамата трениращи. Това са основни принципи, които спазвам.

Марио Кирилов: Нещата се получават с постоянство, не само с талант (ВИДЕО)

-Какви съвети бихте дали на начинаещите в кикбокса?

Преди да отидат в някоя зала, хубаво е да проверят инструкторите, защото се напълни с хора без един мач в кикбокс, но водят тренировки във всеки фитнес или физкултурен салон в София. Вече има интернет, нека проверят, защото това е важно за тяхното развитие, независимо дали са любители, или имат амбиции да станат състезатели.

-Какви чисто човешки качества развива кикбокса?

Той прави хората по-самоуверени. Дава самочувствие, защото когато тренираш този боен спорт, изграждаш по-силен характер и в същото време тялото се оформя равномерно, защото натоварваме всички мускулни групи.