Начало Кикбокс и муай тай Възстановиха правата на Руския

Възстановиха правата на Руския

Възстановиха правата на Руския
0

Един от най-титулуваните български бойци Йордан Янков-Руския е с възстановени права и ще се пусне на републиканското първенство, за да се пребори за място в националния отбор по муай тай след близо 2-годишна пауза. Бургазлията иска да защитава честта на България на световното първенство по муай тай през март в родината на този спорт – Тайланд.

Боецът обяви, че трябва да заслужи своето място сред най-добрите у нас и ще участва на републиканското в Нова Загора на 3-и и 5-и февруари.

„Считам, че първо трябва да се преборя за мястото си в националния отбор. Затова ще се бия на републиканското, за да заслужа отново тази огромна чест да нося цветовете на България на такъв форум. Липсваха ми много такива големи състезания. Досега тренирах активно, но това е все едно да бягаш на едно място”, каза за Флагман двукратният световен и европейски шампион по муай тай.

Йордан Янков разкри, че веднага след републиканското заминава за Тайланд. Той ще се подготвя около месец в екзотичната страна, където ще тренира с едни от най-добрите бойци в света, включително представители на клуба на чеченския президент Рамзан Кадиров – „Ахмат”.

„Тренирам постоянно заедно с Дмитрий Денков. В момента наблягам на силова, базова подготовка. Не съм във върхова форма, но това е нормално, все пак световното е след месец и половина. Благодаря на моите спонсори, които ми осигуряват възможно най-добрите условия за подготовка и заради тяхната подкрепа ще мога да тренирам един месец в родината на муай тай – Тайланд”, коментира Руския.

Правата на Руския и друг бургаски боец – Атанас Божилов, бяха спрени от българската федерация в края на 2015 година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.