Начало Кикбокс и муай тай Защо истинският боец никога не се отказва

Защо истинският боец никога не се отказва

Защо истинският боец никога не се отказва
0

По-устойчиви кости и по-здравата психика  – това дават бойните спортове на практикуващите ги. А това е мнението на многократния медалист по карати киокушин, носител на отличия по кикбокс и муай тай Николай Йоргов. Състезателят на столичния клуб „Армеец“ даде интервю за предаването „Събуди се“ по Нова ТВ.

„По-добре да загубиш и да знаеш, че си дал всичко от себе си, отколкото да победиш и да знаеш, че не си се раздал“

Йоргов споделя, че попада в залата като дете – на 12 години, но оттогава не спира да се занимава – вече 16 години. Големият виновник за днешната му страст към бойните спортове е баща му. Губи в първото си състезание и това се оказва само допълнителен стимул за амбициите му.

„Бях изключително разочарован. Много исках да стана шампион. Но може би по-добре, че стана така, защото това ме мотивира. Ако бях станал първи, можеше да изгубя интерес“, казва боецът, който днес може да се похвали с европейски сребърен медал по киокушин и сребро от световното по муай тай и по ръкопашен бой.

Според него тежките тренировки, които се полагат, само помагат на тялото да укрепне повече. Не се отказва, дори и когато го боли. Така например през 2017 година спуква вена на десния си крак по време на втория рунд в мач по правилата на професионалната лига на киокушин кай срещу съперник от Япония.  Изкарва пълни пет рунда, въпреки че кракът му се издува и в прасеца, и в бедрото.

„Казах си независимо какво ще се случи в тази среща, аз ще я изкарам докрай и няма да бъда повален. След петия рунд съдиите присъдиха победата на мен. Получих колан, с който се гордея и до днес“, споделя Йоргов.

Този колан днес му е нещо като талисман. Преди да тръгне за всяко състезание, без значение дали по киокушин, муай тай или кикбокс, той го пипа за късмет.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.