Начало Кикбокс и муай тай Златен и два сребърни медала за „Катана“ от Държавното първенство по кикбокс

Златен и два сребърни медала за „Катана“ от Държавното първенство по кикбокс

Златен и два сребърни медала за „Катана“ от Държавното първенство по кикбокс
0

Златен и два сребърни медала спечели великотърновския клуб „Катана“ от Държавното първенство по кикбокс, в стил „Лоу кик“, проведено в Стара Загора. Шампионатът събра рекордните над 430 състезатели от 58 клуба от цялата страна. Според специалисти, проведеното в Стара Загора състезание е най-силното досега в историята на българския кикбокс.

Великотърновският клуб „Катана“ участва с петима бойци. Поредна титла завоюва Георги Тодоров.

Възпитаникът на Сенсей Самир Мутишев, спечели първото място в категория до 86 килограма при юноши старша възраст, една от най- многолюдните на първенството. Той бе изключително категоричен по пътя към първото място, като на финала съперникът му се отказа от участие.

В категория до 75 кг вицешампион стана Пресиан Маринов, който също игра много силно и загуби спора за златото, заради травма по време на финалния мач, довела до спирането му, като водеше по точки в резултата.

Само на стъпка от върха остана и Виктор Василев в категория до 60 кг при юношите младша възраст, който също се окичи със сребро. Талантът от старата столица загуби решителната среща за титлата по точки.

„Стана силно първенство, като нашите бойци бяха в най- многолюдните категории. Преслав също заслужаваше титлата, но нелепа травма доведе до прекратяване на срещата от съдиите“, коментира Сенсей Самир Мутишев.

Организатор на първенството бе СК „Берое Кикбокс“ със съдействието на Община Стара Загора, Българската конфедерация по кикбокс и муай-тай (БККМТ) и партньори.

тагове: