Начало ММА 10 бойци, на които им се размина с измама (ВИДЕО)
0

10 бойци, на които им се размина с измама (ВИДЕО)

10 бойци, на които им се размина с измама (ВИДЕО)
0

Поговорката гласи, че ако не мамиш, значи не се опитваш достатъчно силно да спечелиш. Днес ще ви представим 10 бойци, които нарушават с или без причина правилата в клетката и ще разгледаме резултата от техните действия.

10. Даниел Кормие и кърпата

Преди да стъпи в битка със страховития Антъни Джонсън на UFC 210, Кормие трябваше да победи в борбата с килограмите. Бившият шампион на Strikeforce не успя да редуцира успешно теглото си до имита на полутежка категория, но за сметка на това успя да покаже добри актьорски заложби и „улична“ хитрост. Той положи ръце върху кърпата, която бе закрила голото му тяло. Така част от тежестта му попадна върху хавлията, а не върху кантара. Бъдещият шампион в две дивизии се зарадва силно и просто се измъкна от погледите на журналистите в залата.

Кормие на кантара преди UFC 210

9. Чел Сонен никога не се предава

В битка за титлата в средна категория на WEC Чел Сонен се изправи срещу Пауло Фильо. Американецът доминираше по-голямата част от двубоя, но черният колан по бразилско джу-джицу Фильо успя да се докопа до ключ на ръката на Сонен. „Лошото момче“ отказа да се предаде с потупване, но изкрещя от болка, което според правилата на професионалния ММА е считано за предаване. След като главният рефер се намеси, Чел започна да се оплаква, че не се е предал. Интересен факт е, че години по-късно, когато Андерсън Силва отказва Сонен чрез задушаваща техника, колоритният боец отново твърдеше, че не се е предал.

8. Андерсън силва срещу шортите на Чел Сонен

В реваншът между Паяка и Сонен този път ролята на антагониста бе приета от бразилеца. Двубоят не започна добре за него и той бе повален на земята още в началото. При следващите опити за събаряне на Сонен, бившият шампион на UFC защитаваше, като държеше шортите на опонента му. Това не остана незабелязано от главния рефер Ийвс Лавин, но само устно предупреждение последва.

7. Браян Карауей на UFC FIght Night 142

Един от по-рядко срещаните фалове в ММА е бъркането с пръсти в устата на опонента. Обикновено реферите наказват това с отнемане на точка и дори дисквалификация, но в случая с бившата половинка на Миша Тейт, Браян Карауей, това остана незабелязано. Крауей се „окачи“ на гърба на Майк Перез и приложи така наречената „рибарска кука“, но така и не успя да стигне до душенето.

6. Симулациите на Джош Кошчек

На цели два пъти (UFC 106 и UFC 113) Кошчек симулира, че е удрян с коляно, когато е заземен. И в двата случая преструвката му е разгадана от коментатора Джо Роган при преглед на повторенията, а боецът даже получава и освирквания от публиката. Времето, което си печели за почивка, със сигурност му помага, защото Кошчек печели и в двата случая.

5.  Жозе Алдо и клетката 

Една от най-трудните защити на титла за Жозе Алдо беше срещу Чад Мендес. Още в първият рунд силния борец награби шамиона, но захват за клетката го спаси от земята. Малко по-късно Белязания нокаутира Мендес, но мнозина смятат, че хващането на клетката променило изцяло двубоя.

4. Йоел Ромеро срещу Тим Кенеди

Кубинецът Йоел Ромеро никога не се е славел като най-г0лемия спортсмен в клетката. Един от случаите, които му спечелиха тази лоша слава, е битката срещу Тим Кенеди. „Божият воин“ получи арката и бе поступан в първия рунд, но си взе мноого дълга почивка преди втория. Той стоя над две минути на столчето, докато кътмена му се опитваше да го „закърпи“, но мнозина смятат, че бившият Олимпийски борец се е възползвал от ситуацията. Малко след това Ромеро спечели с нокаут.

3. Урая Фейбър обръща мача с бъркане в очите

Урая Фейбър бе доминиран от Франсиско Ривера през първия рунд на двубоя им, но спечели чрез събмишън през втората част. Как стана това? Всичко започна с едно мощно бъркане в очите, което бе последвано от серия от удари и задушаващ захват.

2. Русимар Палхарес и неговите събмишъни

Епскертът по ключовете на крака Русимар Палхарес бе „изритан“ от UFC, заради това, че задържа прекалено дълго събмишън, след като негов опонент се предаде. Бразилецът, доказа, че вълкът не си мени нрава, когато направи същото в WOSF срещу Джейк Шиълдс. Не тези му действия го поставят в тази класация, а бъркането в очите на Шиълдс, което бе ненаказано от рефера. Ето как изглеждаха очите на Джейк в деня след битката:

  1. Джон Джоунс всеки път, когато се биеДжоунс има дълга история в бъркането на очите не неговите опоненти, но въпреки това остава ненаказан. Шампионът в полутежка категория оправдава действията си, като заявява, че просто „търси правилната дистанция“ за ударите си. Истина или не, факт е, че Джоунс е направил 19 фала и има 33 предупреждения в двубоите си в UFC
тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.