Начало ММА 5 мечтани ММА двубоя, които Дейна Уайт не успя да организира
0

5 мечтани ММА двубоя, които Дейна Уайт не успя да организира

5 мечтани ММА двубоя, които Дейна Уайт не успя да организира
0

Хората биха си помислили, че най-добрите се бият с най-добрите в най-елитната ММА организация в света, UFC, но дали това винаги е така? В историята са останали много случаи, в които осъществяването на страхотен двубой е пропадало поради една или друга причина.

„Ако се замислите, направил съм всеки възможен двубой в ММА, включително и направих така, че Макгрегър да играе с Мейуедър. Единственият двубой, който не успях да организирам, беше между Фьодор и Брок Леснар. Всеки друг двубой, който с екипа ми сме мислили, че феновете искат да видят, съм организирал„, заяви президентът на UFC от 2001-а година насам, Дейна Уайт.

….но това не е наистина така. Ето списък с пет потенциални зрелищни битки, които така и не успяхме да видим.

  1. Фьодор Емелианенко срещу Брок Леснар

През 2009-а Фьодор беше в пика си и нямаше загуба от девет години. Тогава Брок Леснар премина към UFC и започна да доминира там. Представяте ли си какъв страхотен двубой щеше да е, ако двамата се бяха срещнали?

За жалост, Фьодор не стигна до съгласие с UFC и премина към Strikeforce, където загуби три от четири двубоя.

2. Джордж Сейнт Пиер срещу Андерсън Силва

През 2012-а Дейна Уайт заяви, че можем да видим Андерсън Силва срещу Джи Ес Пи след като последният защити титлата си в полусредна категория за седми пореден път. Джордж винаги е бил считан за едър състезател при 77-килограмовите и битка с шампиона в по-високата категория, Андерсън Силва, изглеждаше като мечтан двубой за всеки ММА фен.

През 2017-а в интервю Сейнт Пиер заяви, че би се пробвал срещу Силва в междинна категория, но мега-сблъсъкът така и не бе организиран.

3. Ронда Роузи срещу Крис Сайборг

Роузи беше най-голямата звезда на UFC в определен период от време и преминаваше през конкуренцията си без проблеми. Тя беше в серия от шест поредни победи преди първата си загуба в октагона. През това време Сайборг доминираше дамите в Invicta FC от повече от пет години, но в по-високата категория.

Разликата в килограмите и размерите бе от определящ фактор за това този двубой да не се състои, тъй като Роузи настояваше Сайборг да „слезне“ в нейната категория, а бразилката настояваше Ронда да се „качи“ при нея

Сайборг дебютира за UFC през 2016-а, но Роузи вече беше предала титлата на Холи Холм а и този двубой изгуби смисъл.

4. Ронда Роузи срещу Джина Карано

Преди Роузи да стане звезда в UFC Джина Карано бе първата популярна личност в женския ММА. Битка между двете привлекателни дами щеше да прикове много погледи!

Карано се отказа от спорта след загуба от Сайборг през 2009-а. Тя премина към актьорското майсторство след това, а в интервю от 2019-а заяви, че Дейна Уайт и е предложил един милион щатски долара, за да се бие с Роузи. Първоначално Карано е била съгласна, но в последствие преговорите са пропаднали.

5. Джон Джоунс срещу Франсис Нгану

Все още има надежда, че тази битка ще се състои! Бившият хегемон при 93-килограмовите в UFC Джон Джоунс е в подготовка за завръщането си в клетката по последна информация. Той им амбиция да се пробва в тежка категория, а какъв по-добър двубой в дивизията от този с шампиона Франсис Нгану?

Основен проблем за осъществяването на това зрелище към този момент остава заплащането. Джоунс и Нгану искат увеличение на хонорарите им за такъв двубой, тъй като не са особено щастливи с възнагражденията, които получават от UFC. Стискаме палци Дейна Уайт да даде на тези мъже, това, което искат и заслужават и да ги видим един срещу друг в клетката!

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".