Начало ММА Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Ветеранът Шамил Абдурахимов се изравни с родната звезда в ММА – Благой Иванов – Багата в класацията на UFC при най-тежките.

След тазседмичното обновяване на ранглистата двамата бойци се намират на 14-а позиция в подреждането! Това е и единствената промяна.

Лидер, веднага след шампиона Франсис Нгану, е Сирил Ган. Той е следван от Стипе Миочич и Къртис Блейдс. Топ 5 допълват Тай Туйваса и Сергей Павлович.

По-нататък подреждането върви така: Том Аспинал, Дерек Люис, Александър Волков, Жаирзиньо Розенструик, Марчин Тибура, Крис Даукаус, Сергей Спивак, Александър Романов, Благой Иванов и Абдурахимов.

Междувременно стана ясно, че Абдурахимов ще има нов сблъсък в UFC. 41-годишният дагестанец ще срещне Жайлтон Алмейда. Двамата ще спорят в октагона на събитието UFC 280, което ще се проведе на 22 октомври в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Това автоматично означава, че бразилският талант отпада като следващ потенциален противник на Благой Иванов, каквито слухове излезнаха в последните дни!

Багата е спряган и за сблъсъци с молдовците Александър Романов – „Кинг Конг“и Сергей Спивак – „Полярната мечка“, както и със словашкия талант Мартин Будай, но все още няма нищо официално!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".