Начало ММА Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Абдурахимов изравни Багата в UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Ветеранът Шамил Абдурахимов се изравни с родната звезда в ММА – Благой Иванов – Багата в класацията на UFC при най-тежките.

След тазседмичното обновяване на ранглистата двамата бойци се намират на 14-а позиция в подреждането! Това е и единствената промяна.

Лидер, веднага след шампиона Франсис Нгану, е Сирил Ган. Той е следван от Стипе Миочич и Къртис Блейдс. Топ 5 допълват Тай Туйваса и Сергей Павлович.

По-нататък подреждането върви така: Том Аспинал, Дерек Люис, Александър Волков, Жаирзиньо Розенструик, Марчин Тибура, Крис Даукаус, Сергей Спивак, Александър Романов, Благой Иванов и Абдурахимов.

Междувременно стана ясно, че Абдурахимов ще има нов сблъсък в UFC. 41-годишният дагестанец ще срещне Жайлтон Алмейда. Двамата ще спорят в октагона на събитието UFC 280, което ще се проведе на 22 октомври в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Това автоматично означава, че бразилският талант отпада като следващ потенциален противник на Благой Иванов, каквито слухове излезнаха в последните дни!

Багата е спряган и за сблъсъци с молдовците Александър Романов – „Кинг Конг“и Сергей Спивак – „Полярната мечка“, както и със словашкия талант Мартин Будай, но все още няма нищо официално!