Начало ММА Лазар Тодев с нов съперник след успеха в Brave (СНИМКА)

Лазар Тодев с нов съперник след успеха в Brave (СНИМКА)

Лазар Тодев с нов съперник след успеха в Brave (СНИМКА)
0

Българският талант в смесените бойни изкуства – Лазар Тодев ще срещне нов боец в следващия си двубой в клетката. Нашенецът ще се изправи срещу друг млад талант – Набил Хачаб от Мароко.

Битката между Тодев, който е шампион на веригата ECE при най-тежките, и Хачаб е една от главните на събитието Enfusion Wuppertal. Двубоят ще бъде в тежка категория и ще се проведе в събота – 22 октомври в Хале, Германия.

Хачаб има само две битки на професионалната сцена в смесените бойни изкуства. И двете са във веригата ENFUSION. 22-годишният талант стартира с успех по точки срещу Дилан Ражич, но при последното си влизане в клетката загуби от Мори Кромах.

Първоначално българинът трябваше да спори с Ненад Чосич, но хърватинът се оттегли от двубоя! Интересното е, че именно Чосич участва на 13-то издание на международната верига SENSHI. Той премери сили с естонеца Юку Уриендал, но допусна загуба с технически нокаут в третия рунд, а рефер на срещата беше четирикратният шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт.

Тодев се завръща във веригата след като преди около месец постигна първи успех в една от най-известните ММА вериги в света – Brave CF! Тогава българинът разби с технически нокаут в третия рунд Патрик Веспазиани в откриващия двубой на събитието Brave CF 61, провело се в Бон, Германия.

Лазар Тодев има баланс от 7 успеха в ММА, като той се намира в серия от 5 поредни! Българинът е спечелил 6 от срещите си преди финалния гонг (всичките с нокаут) и е допуснал 5 поражения. Последната му загуба е от преди четири години и половина – с решение от Бен Адвуби в German MMA Championship – GMC. От тогава насам Тодев е непобеден на ринга в 4 вериги: българската Spartacus Fighting Championship, австрийско-германската Aggrelin, нидерланската Enfusion Cage Events – ECE и вече в Brave FC.