Начало ММА Иан Гари – следващия Конър Макгрегър
0

Иан Гари – следващия Конър Макгрегър

Иан Гари – следващия Конър Макгрегър
0

Много бойци искат да бъдат като бившият шампион на UFC в две дивизии Конър Макгрегър. 24-годишният Иан Гари е този, който не само, че иска да бъде като него, но и върви по стъпките му.

Непобеденият в осем поредни професионални срещи Гари направи дебюта си в UFC по впечатляващ начин на 6-и ноември на събитието UFC 268. Той нокаутира Джордан Уилямс с чудесен засрещащ прав удар със задната ръка, което е едно от любимите оръжия за контра-атака и на Макгрегър.

„Джо, както един мъдър ирландец каза в клетката веднъж……не сме тук, за да участваме. Тук сме, за да превземаме!“, заяви Гари непосредствено след дебютната му победа в UFC, като цитира думи на Конър.

Гари се състезаваи в „полу-средна“ категория, която е една от най-наситените с талантливи бойци. Въпреки това, той смело заяви още след първата си битка в UFC, че ще стане шампион. Звучи ли ви познато?

Също както Макгрегър, Иан Гари е и бивш шампион на една от най-елитните вериги в Европа „Cage Warriors“. Той е познат още като „Бъдещето“, тъй като прави дебюта си при професионалистите на 19 години, а на 23 записва първа победа в UFC.

Младокът от Дъблин споделя. че родителите му не са го подкрепяли в решението му да се отдаде на бойните спортове и да зареже образованието си, въпреки че той се бие от 10-годишен. Неговата първа любов е боксът.

„….но след това се появи Конър Макгрегър и UFC „гръмна“ в Ирландия.“, споделя Гари в промо клип на UFC.

18-годишен Иан Гари (дясно) с неговия идол Конър Макгрегър (ляво)

Гари напуска голежа и започва работа при чичо си като чистач на прозорци, което му позволява да преследва мечтата си, но и все пак да се издържа финансово.

Само 24 часа след последния му двбой в „Cage Warriors“, Иан подписва с UFC. След тази голяма крачка в кариерата му, той заминава за САЩ, където се присъединява към „Санфорд ММА“, където по настоящем тренира с Джилбърт Бърнс, Майкъл Чандлър и други звездни имена от света на ММА.

„На тази възраст в този добър отбор….ако продължи да тренира и главата му е на правилното място, ще стане велик“, споделя бившият претендент за титла „Дуриньо“.


„Момчето е талантливо и има шампионски потенциал. Може да стигне висини, ако „скочи“ с главата напред в спорта“, допълва Майкъл Чандлър.

Гари направи дебюта си в UFC в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк сити – арена, която е била домакин на велики битки в историята на бойните спортове. Конър Макгрегър стана двоен шампион на същото място няколко години по-рано. Дали това е знак, че бъдещето е същото и за Гари? Предстои да разберем…..

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".