Начало Бокс Как Майк Тайсън се докара до фалит?

Как Майк Тайсън се докара до фалит?

Как Майк Тайсън се докара до фалит?
0

По време на кариерата си като професионален боксьор Майк Тайсън заработи около 400 милиона долара на ринга, както и още 250 милиона долара от рекламни договори. Всички тези пари обачв бяха прахосани.
През 2003 г. дълговете на Тайсън са $23 млн. Тогава американецът е принуден да подаде молба за банкрут. Как се случи това? От милионер до бедняк.

В младостта си Тайсън безсмислено е харчил парите си. Близки до него разкриваат, че многократно му се е случвло да посети магазин на Gucci и да купи неща за няколкостотин хиляди долара, а след това никога не ги използва.
Майке харчил парите си, купувайки десетки коли (много от които неработещи или антики), яхти и луксозни имоти.

6,5 милиона долара трябваше да бъдат преведени на бившата му съпруга, с която подаде Тайсън се е развел.Това е и моментът, в който боксьорът банкрутира. Въпреки трудностите няколко години по-късно легендата успява да се изправи на крака след фалита през 2003 г.
За целта Майк е участвал в десетки филми, телевизионни сериали и предавания, от които е заработвал солидни хонорари.

Той написа и книга „Неоспорима истина“, която също му донесе сериозни доходи .Най-важното е, че Тайсън спря да води скандален начин на живот. През 2020 г. 54-годишният американец се би с Рой Джоунс, за което получи 10 милиона долара от двубоя. Към момента състоянието на Тайсън през 2021 г. се оценява на $10 млн. Това е малко сравнение със стандартите на други легендарни спортисти, но все пак е доста прилична сума, като се имат предвид всички проблеми в миналото и банкрута, до който се е докарал Тайсън преди 18 години.