Начало ММА ACA спира събитията извън Русия до края на 2022
0

ACA спира събитията извън Русия до края на 2022

ACA спира събитията извън Русия до края на 2022
0

Руската верига за смесени бойни изкуства „Absolute Championship Akhmat“ няма да провежда събития извън Русия до края на 2022-а. Това бе съобщено от президента на ACA Алексей Ятсенко пред руската медия Tass.ru. Посочената причина за това решение е „политическата ситуация“.

Имахме събрание и решихме да не правим събития в чужбина тази година. Ще работим само в страната ни до края на 2022-а. Скоро ще изясним бройката на галите„, допълва Ятснеко.

ACA e компания, притежавана и спонсорирана от лидера на Дагестанската република Рамзан Кадиров, който върло подкрепя решението на президента на Руската федерация Владимир Путин да предприеме военна инвазия в съседна Украйна.

През декември, 2020-а, САЩ наложи нов пакет от санкции срещу Кадиров след обвинения към него за „нарушаване на човешки права“. Шест фирми на Кадиров, сред които и АCA и „Akhmat MMA Club“ бяха санкционирани от щатите. Няколко седмици след това и YouTube свали каналите на чеченския лидер в полатформата.

Все още не е ясно дали бойци, които не са руснаци, ще участват в битки на ACA през тази година.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".