Начало Джудо Без българска победа в първия ден на Големия шлем по джудо в Анталия

Без българска победа в първия ден на Големия шлем по джудо в Анталия

Без българска победа в първия ден на Големия шлем по джудо в Анталия
0

Първият ден от елитния турнир по джудо от веригата Голям шлем в Анталия премина без победа за България. Националният ни състав бе представен от петима бойци днес. Общият брой на българските джудоки, които ще стъпят на татамито в Анталия е петнайсет.

При мъжете в категория до 66 килограма поражения записаха Янислав Герчев и Божидар Темелков. Герчев бе отстранен в първия кръг от бразилеца Ерик Такабатаке, който е 78-и в ранглистата на дивизията. Джудо надеждата от Сливен Божидар Темелков бе победен с Ипон от 53-ия в дивизията Страхиня Бънчич от Сърбия.

При дамите в най-леката категория до 48 килограма Анастасия Балабан и Алексия Тодорова също бяха отстранени в първия кръг. Носителката на Европейска купа за юноши Балабан се бори докрай, но в продължението допусна загуба с Ипон от 18-тата в ранглистата на категорията Мари Варгас. В по-високата категория, до 52 килограма, за съжаление Габриела Димитрова допусна поражение още в първата минута.

В утрешния ден от шампионата в турския курорт на татамито ще видим Ивайло Иванов, Марк Христов, Денислав Иванов, Георги Граматиков, Ашот Мартиросян, Александър Желев и Лидия Атанасова.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".