Начало Джудо Анастасия Балабан спечели бронз от Европейската купа по джудо за юноши

Анастасия Балабан спечели бронз от Европейската купа по джудо за юноши

Анастасия Балабан спечели бронз от Европейската купа по джудо за юноши
0

Българската национална състезателка по джудо Анастасия Балабан завоюва бронзов медал от Европейската купа по джудо за юноши и младежи, което се провежда в гръцката столица Атина.

Балабан, която бе единствената ни представителка при момичетата на турнира, стигна до бронзвото отличие в турнира в категория до 48 килограма. Тя пребори конкуренцията на Израел и Азербейджан по пътя си към медала. Единственото поражение за талантливата ни джудистка бе нанесено от шампионката в категорията Мерве Азак от Турция.

19-годишната Балабан бе един от четиримата ни представители на елитния шампионат, който прие 322 състезатели от 28 държави. Младежите на „Шун Джудо“ Боян Йотов (66 кг.) и Димитър Господинов (73 кг.) допуснаха по победа и загуба в категориите си, а в категория до 90 килограма Борислав Владов отстъпи още в първата си среща на турнира.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".