Начало ММА Алекс Перейра готов за бой с Уитъкър, ако Адесаня откаже

Алекс Перейра готов за бой с Уитъкър, ако Адесаня откаже

Алекс Перейра готов за бой с Уитъкър, ако Адесаня откаже
0

Шампионът в средна категория Алекс Перейра е готов за двубой с Робърт Уитъкър при невъзможност за провеждане на нов мач срещу бившия носител на колана Израел Адесаня. Перейра победи Адесаня през миналата година след зрелищна ударна комбинация, която предизвика намесата на съдията. Сега спекулациите за следващия бой на бразилеца валят една след друга, но изглежда, че Алекс има виждане за бъдещето си.

„Адесаня бе доминантен шампион и той има правото да се бие за колана отново, но ако той не го иска, ще бъде Уитъкър. Не мисля, че ще ми дадат друг освен Уитъкър. Ще бъде добър бой за мен, но истината е, че ще съм готов и за двамата“, коментира Перейра, който преди седмици занесе колана на племето си в Бразилия, от което произлиза.

„Няма да нараня плановете на Адесаня и да избягам от двубой с него. Ако той го иска, ще се бием. Ако ли пък не, няма значение за мен. Ако и Уитъкър не желае, други няколко души са готови“, продължава настоящият носител на пояса в средна категория.

Адесаня има три загуби от Перейра – два по правилата на кикбокса и една в смесените бойни изкуства. Уитъкър от своя страна записа победа и загуба през 2022-а година. Той загуби с решение от Адесаня, но след това стигна до победа със съдийско решение срещу Ветори.

тагове: