Начало ММА Александър Густафсон обмисля завръщане
0

Александър Густафсон обмисля завръщане

Александър Густафсон обмисля завръщане
0

Бившият претендент за титла в UFC Александър Густафсон вярва, че има още какво да даде на ММА. Шведският боец даде интервю за MMAjunkie.com и разказа за плановете си.

„Ще бъда честен. На 33 години съм и мисля, че имам още няколко години в спорта. Трябва да го направя правилно този път. Надявах се да отида в САЩ да тренирам преди пандемията от коронавирус“, заяви Густафсон.

Боецът обяви оттеглянето си през лятото на 2019-та, когато записа втора поредна загуба. Той отстъпи пред Антъни Смит със събмишън пред родна публика. Преди това той загуби от Джон Джоунс в края на 2018-та чрез ТКО.

По време на подготвителните си лагери в Щатите Густафсон тренираше с бойците на „Alliance MMA“ в Калифорния.

„Спомням си чувството, когато тренираш с хора, които са по-добри от теб. В този спорт не става въпрос за възраст. Трябва да се забавляваш и да еволюираш. Имам чувството, че отново трябва да отида там (САЩ) и да тествам уменията си. Мотивира ме, когато съм в дълбоки води. Това е психическа подготовка“, добави първият боец успял да повали Джон Джоунс.

Густафсон има 18 победи и 6 загуби в професионалната си кариера. Той е надделявал над имена като Джими Манува, Ян Блашковиц, Тиаго Силва, Маурисио Руа и Гловър Тешиера. В UFC e участвал в три шампионски битки, a през 2013-та година влиза в „Залата на славата“ на организацията заедно с Джон Джоунс след епичната им пет-рундова война за пояса при 93-килограмовите. Битката печели и наградата за най-зрелищен двубой на годината. Густафсон си печели и още пет бонуса за отличното си представяне в битки на UFC.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".