Начало Бокс Юбанк категоричен: Смит и Сондърс не искат да се бият с Канело

Юбанк категоричен: Смит и Сондърс не искат да се бият с Канело

Юбанк категоричен: Смит и Сондърс не искат да се бият с Канело
0

Един от основните претенденти в „средна“ категория в световния професионален бокс Крис Юбанк – младши е сигурен, че сънародниците му Били Джо Сондърс и Калъм Смит не биха искали да премерят сили със хегемона в тази дивизия Саул Канело Алварес.

„Смит и Сондърс казват, че преговарят с Канело, но мисля, че и двамата не искат да се бият с него. Те искат голям хонорар, но не искат да се бият. Предишните им излизания на ринга бяха ужасни и съм сигурен, че Канело ще приключи и двамата“, заяви 30-годишният боксьор пред SkySports.

Калъм Смит е все още непобеден в 27 професионални срещи. За последно той надделя над Джон Райдър през ноември, 2019-та с единодушно съдийско решение. Сондърс съшо има нула загуби и дори държи победа Юбанк. Битката между двамата се състоя през 2014 и тогава Били надделя с неединодушно съдийско решение. Враждата между двамата продължава и до ден днешен. Сондърс трябваше да се изправи срещу Канело по-късно тази година, но изгуби лиценза си заради неуместна шега в Интернет. Юбанк-младши не пропусна да коментира тази изцепка на сънародника му и да го разкритикува.

Крис Юбенк добави, че няма да влиза в „игри на преговори“ със Саул Алварес. За последно той излезе на ринга през декември, 2019 срещу руснака Мат Коробов. Тогава англичанинът спечели временната титла на WBA, след като съперникът му се отказа във рунд заради контузия в рамото. Това бе трета поредна победа за Юбенк и 29-та в професионалната му кариера.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".