Начало ММА Аманда Нунес отвори врата за потенциално завръщане: Чувствам се като шампион, ще видим

Аманда Нунес отвори врата за потенциално завръщане: Чувствам се като шампион, ще видим

Аманда Нунес отвори врата за потенциално завръщане: Чувствам се като шампион, ще видим
0

Този уикенд бившият шампион на UFC Аманда Нунес изгледа 297-о издание на организацията само на няколко метра от октагона, където Ракел Пенингтън бе определена за новия носител на колана в категория „петел“. Нунес се оттегли преди 7 месеца по семейни причини и към този момент се смяташе за най-доминантния женски боен атлет в тази дивизия.

Оттогава мина известно време и Аманда определено не съжалява за решението си, макар адреналинът в клетката и желанието да се изправя пред нови предизвикателства да провокират амбиция за завръщане.

„Бях нервна, докато гледах битката за титлата тази вечер ( бел. ред. битката на Ракел Пенингтън на UFC 297). Не знам защо, но бях нервна. Чувствата бяха смесени. Бях щастлива и тъжна. Когато видях Ракел с колана бях ОК, не бях разочарована. Мисля, че взех правилното решение да се оттегля и да си почина. Да се погрижа за децата. Не мога да оставя партньора до себе си с две деца. Забавлявах се. Целият ми живот е свързан с битки и по тази причина не отделих достатъчно време за себе си преди да навърша 30. Сега съм на 35 и мога да се върна в Бразилия, да прекарам време със семейството си, да се забавлявам и да видя какво ще се случи“, обясни Нунес пред журналисти.

Нунес прекарва времето си пълноценно и наваксва онези моменти, които е пропуснала в по-младите си години, но тя все още чувства тялото си способно да понесе тежки натоварвания и да посрещне нови опоненти в октагона.

Никога не се знае. Чувствам се свежа. Има да се случат много неща. Трябва да реша някои въпроси вкъщи и ще видим какво ще се случи„, допълва тя.

Нунес все още не е готова да анонсира официално завръщане. Със сигурност обаче UFC 297 е погъделичкал инстинкта й за битки.

Не зная…никога не знаем. Аз съм боец и това е професията ми. Обичам я толкова много, а в същото време ми харесва да не бъда в залата всеки ден и да имам нормален живот, да прекарам време вкъщи и да помързелувам. Не мога да си позволя да бъда мързелива като боец обаче“, допълва бившият шампион.

Към момента Нунес е със статистика от 23 победи и 5 загуби. Последната й битка беше на 10 юни миналата година, когато успя да победи Ирен Алдана с единодушно съдийско решение.