Начало ММА Андерсън Силва: Някои бойци имат нужда от тестостеронова терапия
0

Андерсън Силва: Някои бойци имат нужда от тестостеронова терапия

Андерсън Силва: Някои бойци имат нужда от тестостеронова терапия
0

В интервю за Rap 77  живата легенда на световния ММА Андесън Силва сподели, че навлизането на Американската анти-допинг комисия в UFC е добро нещо, но те трябва да променят стандартите си, които се отнасят за популярната сред бойците тестостеронова терапия (TRT).

„Има някои спортисти, които наистина имат нужда от заменяне на хормоните им. Ако от Комисията регулират това по-добре, ще имаме спорт на по-високо ниво с бойци, които вече са спряли да се бият. Като Витор Белфорт, Дан Хендерсън. Много спортисти са прекратили кариерите си, защото имат нужда от това. Навлизането на Американската анти-допинг комисия е хубаво нещо, но понякога е и във вреда на ММА, защото това не е спорт като другите.“, коментира „Паяка“.

Бразилецът е имал много проблеми с Комисията от 2013 г. насам. През 2015 г. той се провали на допинг тест за андрестерон и дростанолон преди битката с Ник Диаз. Силва твърдеше, че е използвал субстанцията, като подобрител на сексуалното му представяне, когато бил в Тайланд. Силва се провали на още един тест през 2018 г. преди двубой с Келвин Гастелум, но успя да убеди „допинг ченгетата“, че е приел подправена хранителна добавка. Въпреки тези проблеми, Силва вярва, че допинг контролът е важен за спорта.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.