Начало Видео Андрей Арловски влиза в клетката за 55-и професионален двубой

Андрей Арловски влиза в клетката за 55-и професионален двубой

Андрей Арловски влиза в клетката за 55-и професионален двубой
0

Победа, загуба, или равен, Андрей Арловски винаги дава най-доброто от себе си в клетката! Утре сутрин (13.02) беларусинът влиза в октагона на UFC за своя 55-и професионален двубой. Той ще премери сили с Джаред Вандера в подгряващa битка на събитието UFC 271.

Арловски, познат още като „Питбула“, прави своя професионален дебют през далечната 1999-а в Санкт Петербург, Русия. Той губи от небезивестния Вячеслав Датсик, но това не го отказва и в следващата една година печели четири срещи поред и дебютира на американска земя. Почти всички двубои на „Питбула“ се провеждат в САЩ след това, като през годините той си извоюва място в отборите „Джаксън-Уинкълджон“, „Американ Топ Тийм“, а по-късно и e удостоен с американско гражданство.

На 17-и ноември 2000 г. Арловски дебютира в UFC с победа над Аарън Бинк със съмишън още в първия рунд. Почти двуметровият Андрей печели три от следващите си пет срещи и си осигурява двубой за титлата на организацията при най-тежките срещу Тим Силвия. Арловски отказва още по-грамадния Силвия с ключ на крака още в първия рунд и след това защитвава пояса с още две победи в първия рунд с нокаут.

За съжаление на родения в СССР боец, той губи в два поредни двубоя от Тим Силвия и е детрdниран от шампионското място в UFC след малко повече от година властване в дивизията.

Арловски записа още три двубоя за UFC преди да напусне организацията 2008-а. В следващите три години „Питбулът“ не се отдава на почивка, а играе двубои в организациите „Affliction“, „Strikeforce“, и „EliteFXC“. Във визитката на Арловски влизат и двубои с имена като Фьодор Емелианенко, Рой Нелсън, Сергей Харитонов, Антонио „Бигфут“ Силва.

Само вижте имената, срещу които 43-годишният Арловски се е изправял в дългата си кариера:

През 2011-а Арловски дебютира и за „прохождаща“ организация тогава ONE FC. Двамата с Тим Силвия изиграват своя четвърти двубой, но за съжаление той завършва без победител, тъй като Арловски изритва Силвия в лицето, докато последният е на земята. Арловски споделя в интервю, че не съжалява, че го е направил.

Арловски сменя още три организации, но през 2014-а се завръща в UFC. Записва четири поредни победи за една година, но след това кариерата му тръгва надоу. Той губи следващите си пет поредни двубоя, като бива нокаутиран в три от тях. Опонентите, които пращат в несвяст Андрей, обаче, не са кои да е – Стипе Миочич, Алистър Овърийм и Франсис Нгану. Арловски печели едва три от следващите си седем двубоя, но готовността му за битка по всяко време и атрактивния му стил на игра го запазват в организацията. Всички тези неуспехи не отказват Андрей и той продължава да гони мечтата си отново да стане шампион при най-тежките.

От 2019-а насам той има пет победи в осем двубоя, като признава, че на тези години се чувства по-добре, отколкото преди 20 години. Опонентът на Арловски за този уикенд, Джаред Вандера, е с 14 години по-млад, но това не плаши по никакъв начин „Питбула“.

„Все едно съм Бенджамин Бътън. Аз съм по-стар от Вандера, но все още имам бензин в резервоара. Много съм развълнуван за този двубой. Късметлия съм, че мога да правя това, което обичам да правя“, казва Арловски преди UFC 271.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".