Начало ММА Анкалаев нокаутира Уокър с бруталната си сила

Анкалаев нокаутира Уокър с бруталната си сила

Анкалаев нокаутира Уокър с бруталната си сила
0

Магомед Анкалаев (19:1:1) би следвало да е следващият официален претендент за титлата в полутежка категория на UFC, след като нокаутира Джони Уокър (21:8) в Лас Вегас за първата голяма MMA гала през годината.

Двамата започнаха срещата бавно и основно заложиха на ритниците през краката. Към края на първия рунд видяхме и нелегален удар в слабините от руснака, за което бразилецът получи няколко минути за възстановяване, а Анкалаев бе много сериозно предупреден от Марк Годард.

Двубоят приключи в средата на втория рунд, когато Магомед контрира един опит за атака на Джони. Той вкара свирепо дясно кроше, с което прати съперника си на земята, а миг по-късно стовари още една десница, с която сякаш счупи носа му.

Тази среща се яви преиграване на мача им отпреди два месеца, когато едно недоразумение доведе до „но контест“, тъй като Джони Уокър не убеди лекаря, че е наясно къде се намира, заявявайки, че е в пустинята, докато всъщност бе в Обединените арабски емирства.

Магомед Анкалаев влезе в срещата под №3 в ранкинга на полутежка категория, но в понеделник със сигурност ще измести Жири Прохазка, а защо не и бившият шампион – Джамахал Хил. Алекс Перейра е шампионът и няма да е изненада, ако през лятото двамата се изправят един срещу друг в спор за короната.