Начало ММА Анкалаев влезе в топ 5 на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Анкалаев влезе в топ 5 на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Анкалаев влезе в топ 5 на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Магомед Анкалаев, който надделя над Тиаго Сантос с решение в главния сблъсък на събитието UFC Fight Night 203, влезе в топ 5 в ранглистата на UFC в лека тежка категория. Дагестанският боец вече е номер 4, което е скок с 2 позиции спрямо предходното му класиране.

Анкалаев се намира във феноменална серия от 8 поредни успеха в най-известната ММА верига в света. Единственото му поражение в професионалната кариера датира от дебюта му в UFC – на 17 март 2018 година – загуба от Пол Крейг със събмишън в третия рунд.

От тогава насам той „взе скалпа“ на Марчин Прачнио, Клидсън Абреу, Далча Луджанбула, Йон Куцелаба (2 пъти), Никита Крилов, Волкан Йоздемир и над Тиаго Сантос.

Общият му баланс е 16 успеха и 1 поражение. От тях той е спечелил 8 преди финалния гонг (всичките с нокаут).

Останалите промени в тазседмичното обновяване на класацията в лека тежка категория са пропадането на Антъни Смит и Тиаго Сантос. Двамата слизат с по една позиция, поради изкачването на Анкалаев, и вече са съответно 5-и и 6-и.

Няма други промени като лидер, веднага след шампиона Глоувър Тейшейра, е бившият такъв – Ян Блахович. Той е следван от Жири Прохазка и Александър Ракич. Топ 5 допълват именно Анкалаев и Смит.