Начало ММА Аспинал поиска битка с Багата
0

Аспинал поиска битка с Багата

Аспинал поиска битка с Багата
0

Нашумелият боец в тежка категория на UFC Том Аспинал боиска битка с българската гордост в UFC – Благой Иванов. Великобританецът победи с нокаут в първия рунд Сергей Спивак миналия уикенд в подглавната битка на събитието UFC Vegas 36, а по време на пресконференцията след това сподели как вижда бъдещето си в тежка категория.

„Искам битка с някой, който е около мен в ранглистата. Вярвам, че трябва да си заслужа наистина двубой за титлата, а не да ме „бутат“ заради популярност. Един журналист ме интервюираше и предложи Благой Иванов – това е среща, която бих изиграл с удоволствие. Той е издържлив и го уважавам много за това. Той е много, много корав. Искам да видя как силата и скоростта ми се противопоставят на някой като него“, заяви 28-годишният Аспинал.

Към момента Аспинал е 13-и в ранглистата при най-тежките и е в серия от седем поредни победи. В UFC има четири победи в четири двубоя, като приключва всеки един от тях преди последния гонг (3 КО, 1 събмишън). Той е възпитаник на ливърпулската школа „Kaobon“, където тренира и боеца в „средна“ категория Дарън Тил. Аспинал има един професионален боксов мач във визитката си и е носител на черен колан по бразилско джу джицу.

Багата има три загуби в петте си двубоя в UFC, като всички негови двубои стигнаха до съдийски решения. Към момента той е намира на 10-о място в ранглистата. Българинът няма официално насрочен двубой.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".