Начало ММА Аварския танк поздрави Сехудо

Аварския танк поздрави Сехудо

Аварския танк поздрави Сехудо
0

Абдулрашид Садулаев поздрави Хенри Сехудо за победата му над Доминик Круз в последния си сблъсък в ММА. Двамата състезатели са тръгнали от свободната борба като интересното е, че и двамата станаха олимпийски шампиони на по 20 години.

„Хенри Сехудо знае за какво говори. На 20 години той спечели на Олимпийските игри, след което се премести в ММА, където спечели шампионски пояс на UFC в две категории. Поздравления, шампионе“, написа Садулаев в профила си в Instagram, добавяйки и видео от пресконференцията на Сехудо след последния му ММА сблъсък.

Кариерата на Хенри Сехудо тръгва от борбата като на едва 20 години той се превръща в най-младия американски борец в свободния стил, ставал олимпийски шампион. Това той стори на Игрите в Пекин, през 2008г., в категория до 55 кг. След тях Сехудо реши да си даде почивка до 2012 година когато официално се отказа от този спорт, а на следващата година стартира кариера в ММА. До този момент той постигна 16 успеха (8 с нокаут) и само 2 поражения, ставайки шампион в две категории в най-известната ММА верига в света – UFC.

Ще видим ли скоро и Садулаев в октагона, предстои да разберем!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".