Начало ММА Аварския танк поздрави Сехудо

Аварския танк поздрави Сехудо

Аварския танк поздрави Сехудо
0

Абдулрашид Садулаев поздрави Хенри Сехудо за победата му над Доминик Круз в последния си сблъсък в ММА. Двамата състезатели са тръгнали от свободната борба като интересното е, че и двамата станаха олимпийски шампиони на по 20 години.

„Хенри Сехудо знае за какво говори. На 20 години той спечели на Олимпийските игри, след което се премести в ММА, където спечели шампионски пояс на UFC в две категории. Поздравления, шампионе“, написа Садулаев в профила си в Instagram, добавяйки и видео от пресконференцията на Сехудо след последния му ММА сблъсък.

Кариерата на Хенри Сехудо тръгва от борбата като на едва 20 години той се превръща в най-младия американски борец в свободния стил, ставал олимпийски шампион. Това той стори на Игрите в Пекин, през 2008г., в категория до 55 кг. След тях Сехудо реши да си даде почивка до 2012 година когато официално се отказа от този спорт, а на следващата година стартира кариера в ММА. До този момент той постигна 16 успеха (8 с нокаут) и само 2 поражения, ставайки шампион в две категории в най-известната ММА верига в света – UFC.

Ще видим ли скоро и Садулаев в октагона, предстои да разберем!