Начало ММА Думите на Тревър Уитман към Гейджи преди рунд №5 (ВИДЕО)

Думите на Тревър Уитман към Гейджи преди рунд №5 (ВИДЕО)

Думите на Тревър Уитман към Гейджи преди рунд №5 (ВИДЕО)
0

Треньорът на Джъстин Гейджи – Тревър Уитман, остана в сянка след успеха на UFC 249. Но специалистът изигра много важна роля за триумфа в основната битка за вечерта в Джаксънвил, Флорида.

След втория рунд Уитман заръча на възпитаника си: „Спри да опитваш толкова тежки удари, защото ще го убиеш“. Реалната идея зад тези думи е Гейджи да намали темпото, за да има повече въздух в 25-минутния бой.

„Махни 10% от силата за сметка на чистотата на удара.“

Смяната на стратегията от опитния треньор промени тотално хода на мача и след края на втората част (когато Гейджи бе намерен с ъперкът) започна тоталната доминация на претендента. Джъстин не влагаше толкова излишна сила в ударите си, но те станаха много по-точни и бързи.

Появи се видео от надъхващите слова на Уитман преди петия рунд:

Уитман: „Погледни ме, погледни ме… последния път, когато беше толкова комфортен – те нокаутираха.“

Гейджи: „Два пъти. Да, сър.“

Уитман: „Искам да си остър като мръсно к***ле. Той ще те атакува в краката. Пази краката и продължавай да го нараняваш, бъди рязък.“

С типичните си кратки и точни указания между рундовете специалистът се утвърди като един от най-добрите в бизнеса. Той успя набързо да смъкне самоуверената усмивка от лицето на Гейджи, който изглежда се наслаждаваше на битката, и му върна концентрацията за секунди.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.