Начало ММА Барберена и Луке си размениха 284 удара в жесток мач (ВИДЕО)

Барберена и Луке си размениха 284 удара в жесток мач (ВИДЕО)

Барберена и Луке си размениха 284 удара в жесток мач (ВИДЕО)
0

Двубоят между Браян Барберена и Висенте Луке от полусредна категория бе обявен за „Битка на вечерта“ по време на UFC Fight night във Финикс, Аризона. И съвсем заслужено!

Двамата направиха страхотен и изключително зрелищен двубой, в който нито за секунда не се щадиха от тежки удари. А всъщност, те бяха точно 284 „значителни“ – 145 за Барбарена и 139 за Луке. И въпреки, че 27-годишният бразилец успя да пласира по-малко точни попадения в тялото на американския си противник, именно той спечели. Просто, защото не остави срещата да завърши и да се реши със съдийско решение. Точно 6 секунди преди финалната сирена на третата част, той прати Барберена в технически нокаут.

Двубоят започна по-добре за Луке, който бе и по-агресивен и действаше със самочувствие. „Тихия убиец“ оказваше тотално превъзходство на Барберена в началните секунди, като го притисна до мрежата и започна да му нася удари в главата. След една комбинация десен прав и ляв ъперкът на „Бам бам“, Луке бе свален на земята, но бързо се измъкне от опита за гилотина и от своя страна направи задушаваха хватка на Барберена. Последна нов обрат. „Бам бам“ също се изкъкна от захвата и започна да налага лакти в главата на Луке. Последните 30 секунди от частта бяха много вълнуващи.

Съотношението на силите се запази, въпреки че втория рунд започна с леко превъзходство на Барберена, а Луке изглеждаше леко замаян от първоначалните удари, които получи в главата. В третия „Тихия убиец“ ставаше все по-уморен, а Барберена все по-агресивен. Точно когато 29-годишният американски боец с колумбийски корени вървеше към успеха, допусна две грешки. Втората се оказа фатална. 10 секунди преди края бе свален на земята и след няколко удара, които получи в тила, съдията прекрати двубоя.

Луке, който дебютира в UFC преди 4 години, вече е с актив от 15-6-1 (8-2 UFC). „Бам бам“ кара десетата си година в професионалния ММА, като е с актив от 14-6 (5-4 UFC).

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.