Начало ММА Бащата на Хабиб посочи дестинацията за битката с Фъргюсън
0

Бащата на Хабиб посочи дестинацията за битката с Фъргюсън

Бащата на Хабиб посочи дестинацията за битката с Фъргюсън
0

Бащата на Хабиб Нурмагомедов, Абдулманап Нурмагомедов, заяви че UFC 249 може и да се пренесе в Обединените Арабски Емирства. Абдулманап, който е и един от треньорите на шампиона в „лека“ категория, съобщи това пред RBC Sports в Русия.

„Най-вероятно ще бъде Дубай. Първо, по-лесно е да се бориш с болестите там, защото е топло, а и ОАЕ ще платят на UFC да стане по-бързо и лесно“, заяви Абдулманап.

Дагестанецът добави, че в крайна сметка всичко зависи от собствениците на UFC. Към момента щата Ню Йорк, където трябва да се проведе бойната галавечер, е забранил събиранията на повече от 500 души заради COVID-19 пандемията. Това означава, че събитието най-вероятно ще бъде „преместено“ на друго място, тъй като провевдането му без публика би било огромна пропусната възможност за UFC.

Шампионът и Дейна Уайт твърдят, че са готови на всичко, за да се случи тази битка и да не бъде отлагана за пети пореден път.

„Хабиб се чувства добре, всичко върви по план. Не се страхува от коронавируса, всички сме смъртни“, категоричен бе Абдулманап.

Изненадващо бащата на „Орела“ добави, че приветства възможността двубоят да се играе пред празна зала.

„С публика е добре, но без тях е още по-добре“, завърши Нурмагомедов-старши.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".