Начало ММА Уайт: Битката Хабиб-Тони може и да не се състои в САЩ
0

Уайт: Битката Хабиб-Тони може и да не се състои в САЩ

Уайт: Битката Хабиб-Тони може и да не се състои в САЩ
0

Дейна Уайт ще направи всичко възможно, за да осъществи двубоя Хабиб Нурмагомедов-Тони Фъргюсън, дори това и да означава, че битката ще се проведе извън САЩ.

В първото си интервю след обявяването, че следващите три събития на UFC ще бъдат отложени, президентът на организацията заяви категорично, че битката за пояса при 70-килограмовите ще се състои.

„Битката ще я има със сигурност. Ще тряба да спазваме препоръките за това да няма повече от 10 души в едно помещение. Надяваме се, че ситуацията ще се изясни до април. Каквото и да е нужно, за да се случи тази битка, ще го направим. Ако трябва, ще сме без публика. Събитието може дори и да не се проведе в САЩ“, сподели босът на UFC без да допълни коя е държавата, която ще приеме галата UFC 249.

Срещата между непобедения дагестанец и Фъргюсън бе планувана за 18-ти април в „Barclays Center“ в Бруклин, Ню Йорк. Ако тя бъде отложена, това ще бъде пети случай, в който непредвидени обстоятелства провалят този така чакан сблъсък. От 2015 г. насам UFC се опитва да организира двубой между двамата, но влошено здравословно състояние и контузии водеха до отлагане на двубоя.

Вижте цялото интервю на Уайт пред ESPN тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".