Начало ММА Окончателно: UFC също спира събитията си (ВИДЕО)

Окончателно: UFC също спира събитията си (ВИДЕО)

Окончателно: UFC също спира събитията си (ВИДЕО)
0

Най-авторитетната организация по смесени бойни изкуства в света UFC също преустановява своята дейност заради пандемията от коронавирус. Президентът на американската верига Дейна Уайт е уведомил екипът си за решението чрез email в понеделник, 16-ти март.

„Затваряме всички офиси на UFC незабавно, включително щаба в Лас Вегас, най-малко до 31-ви март и молим всички служители да работят от вкъщи – се пише в съобщението до служителите на UFC. – Институтът също ще бъде затворен през това време за целия персонал, включително спортисти. Следващите три събития – Лондон, Колумбия и Портланд – ще бъдат отложени. UFC 249 все още е насрочен по план, но местоположението може да се промени. Ще ви държим в течение.“

Само преди няколко дни Дейна Уайт направи видеообръщение, в което заяви, че няма да се спират състезанията, въпреки че това се случва с почти всички спортни събития в света. Последното издание на веригата през уикенда се проведе в Бразилия без публика. Първоначално се реши следващите издания на UFC Fight Night да бъдат преместени в щаба на UFC в Лос Анджелис, също без фенове. Сега обаче официално UFC по ESPN + 29 (21 март), UFC по ESPN 8 (28 март) и UFC по ESPN + 30 (11 април) са отложени.

„Правихме всичко възможно да спазваме графика си на събития на живо, защото бойците искат да се бият, служителите ни искат да работят, а феновете искат да гледат нашия спорт. Както ви казвам през цялото време, момчета, вие сте НАЙ-ДОБРИТЕ, В ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ. Всички се чувстваме гадно сега, но ЩЕ СЕ СПРАВИМ С ТОВА, и ние ще бъдем ПО-ЖИЛАВИ, ПО-СИЛНИ И ПО-ЯКИ от преди. В момента приоритет номер едно е да се грижите за себе си и семейството си“, пише още Дейна Уайт.

Президентът на UFC предлага и помощ на своите служители в случай на заразяване или на член от семейството. „Искам да знаете, че UFC има гръб. Ако вие или някой член на вашето семейство проявява симптоми на коронавирус и имате проблеми с достъпа до лекар, моля, свържете се с мен, Лорънс или Хънтър“, казва той.