Начало Бокс Даниел Асенов афектиран от съдийството в Лондон

Даниел Асенов афектиран от съдийството в Лондон

Даниел Асенов афектиран от съдийството в Лондон
0

Силно афектиран от съдийството остана Даниел Асенов, след като загуби първата си среща от европейската олимпийска квалификация по бокс в Лондон преди отлагането ѝ. Националът на България в категория до 52 килограма се изправи срещу Батухан Цивчи, а съдиите отсъдиха неединодушно решение (3:2) в полза на турчина.

Гази сутрин многократният европейски шампион по бокс Даниел Асенов отправи емоционално обръщение от своя профил във Facebook, в което говори за съдийството, за недоброжелателите си и благодари на онези, които са били до него. Ето какво казва Тайсъна:

„Оставих сърцето си на ринга! Тренирах изключително усилено, влязох в мача спокоен и знам, че го спечелих! Съдиите, които ми отсъждат победа дават 30:27 (доминация и 3-те рунда). Благодаря им, че са обективни! Изключително афектиран съм, защото съм сигурен, че при адекватно отсъждане, в момента България щеше да се радва на първата си квота за Токио 2020 (в бокса). За жалост не мога да върна времето! Боли ме и съм изключително тъжен, че това продължава да се случва… Въпреки всичко искам да благодаря на хората, които ме подкрепят, а също и на тези, които се радват на „загубата“ ми! Мотивирате ме! Това няма да ме събори, играта не е свършила! Имам само един съвет към недоброжелателите: Бъдете хора! И не подценявайте труда на спортистите, защото ние не сме 2-ра категория хора! Невинаги успехът зависи от нас, понякога факторите са други! Знам, че ще постигна целите си и ще преодолея и тази несправедливост, колкото и да ме боли в момента! Бъдете здрави!“